divendres, de gener 29, 2010

Del debat de les idees ens enriquim tots i totes... (la força de les noves tecnologies)

*Aquesta entrada havia de ser nomes una resposta a un comentari d'un company que va fer a la meva anterior entrada via Facebook i que he reproduït també el blog, però la meva resposta poc a poc es va anar convertint en una entrada i per això aquí tornem a estar a una altre entrada a camí de la resposta i la reflexió personal...

El debat m'agrada, i molt i més en els termes que plantejàs, ja que considero que aquells que hem decidit implicar-nos en política, militar en un partit, moviment social, de base, ONG's... allà on sigui, hem de mantenir una debat constant amb tots aquells i aquelles que ens envoltant tant si compartim el camí, part d'ells o fins i tot si apostem per un altre. Perquè això enriqueix els arguments, els omple de sentit, els fa evolucionar o els fa més forts... el debat sobre les idees i les accions sempre és profitós.

Però estar clar que no puc estar d'acord amb l'argument fàcil de que la despesa amb política de normalització lingüística i promoció del Català sigui una despesa que ens la pugem estalviar. Per mi hi ha arguments importants per defensar la despesa i que aquest diners estiguin molt ben empleats, una per la defensa i el manteniment de la nostre llengua que ha de conviure amb una llengua molt més potent que dia a dia guanya espai i la fa recular i per això cal defensar-la amb despesa en política lingüística en tots els nivells, però encara és més important el fet del paper que jugar la llengua com a mitja d'integració social, de cohesió social i el fet de tenir una llengua forta també ajuda molt a tenir una societat cohesionada. La llengua com la cultura, (nomes cal veure l'exemplar de ACPC de Castelldefels) son una de les eines més importants per vertebra una nació cohesionada, plural i lliure. I estar clar que en el cas del cinema, si el marcat no apostar per potenciar l'us de la llengua cal que el govern actuí en defensar de la nostre llengua, com faria qualsevol govern del mon... un altre tema es que, tot i que els idiomes no siguin el meu fort, crec que caldria apostar per nomes emetre pel·lícules subtitulades per millorar l'aprenentatge del major nombre de llengua possible... això si, els subtítols en la llengua del país.

Per un altre banda encara estic més en desacord amb el fet de intentar dividir política i interesso de la societat... tot es política fins i tot els interesso de la societat o allò que creguis que es el que demana la societat. Ja que la política no es més que un reflexa de les diferents maneres d'entendre la construcció d'una societat concreta. i entra el debat de les idees i de la construcció o transformació social, sempre he cregut que el problema no raó en els models polítics que tenim sobre la taula, el socialisme, el comunisme... si no en com som els ésser humans i com som fàcilment corruptibles en tots els sentits de la vida i com no també en la política... per això segueixo creient en el vell somni de transformar la societat per un benefici col·lectiu i per això segueixo treballant per aconseguir mitjançant el socialisme un societat més justa i lliure.

També soc conscient que hi ha un desencant en la societat d'avui en dia, però més cap el sistema de la partitocracia actual que amb la política i una demostració es el teu comentari a la meva nota, un fet que demostra el interès per dir la teva i en una forma indirecta també reivindicar la teva visió i opció personal davant del moment actual...

(Ara, després d'aquest rotllo segur que deixeu de llegir aquí o el blog els meus textos...)

Fins aviat company!

2 comentaris:

  1. xDDDD XaPASSSSSSSSSSSSSS!!!!

    ResponElimina
  2. Potser no mesplikat del tot be, bueno potser no, segur! Es el que te fer les coses amb preses, no volia dir que la difusio del catala no sigui important, per mi o es! Per mi es molt important la difusio del catala i el foment de lus dakst, trobo molt be que la gene es gasti diners publics en fomentar lus d la llengua en tots els ambits, pero com e dit, o trobo molt be mentres es fomenti i no s'obligui, no crec que el us de la llengua radiqui en la obligacio de lus d la llengua, i mes quan aixo pot comporta repercusions culturals km pot ser la no importacio de pelicules al territori o, desconec kina es la legislacio en el cas del teatre o la literatura, en la importacio d cultura d tot tipus, km tu as dit la llengua es un punt dunio en la societat, i amb ella la cultura, es sap k la cultura catalana a ajudat a molta gent a integrarse i a fer que surgeixi un sentiment de pertinença dins la societat, xo per aixo no trobaria be que el govern obligues a la poblacio a fer castells (enkara k potser aixi podriem fer castells d set XD) sino que a de ser la propia societat qui a de fomentar la seva cultura i la integracio de tothom en ella, amb lajut, esta clar, del govern, trobo que si la societat fes mes demanda de pelicules en catala serien les propies productores qui farien la traduccio ja sense comptar amb la gran despesa publica, per el fet de que els hi sortiria a compte economicament, es per aixo que no crec en la imposicio i si en el foment i conciensacio de la ciutadania.
    Per el que fa a la politica es cert que que estic molt descontent amb els partits que conformen aquest pais, es per aixo que he adoptat una posicio apartidista, que no vol dir apolitic, doncs km tu be dius la politica es una part molt important de la nostra vida, malgrat amb akst descontent de els partits dakst pais, que segons el meu parer nomes fan demagogia i abus de poder sota el paraigues del be comu, tambe me trobat amb sorpreses molt agradables, com sou vosaltres ja que qualsevol persona que us segueixi minimament haura vist que participeu de la vida social d poble ( jornades d la dona, el referndum, que encara k no comparteixi un dels objectius que es la indepencia, doncs em considero comunista i per mi el mes important seria la comunio global del planeta i no la disgregacio del territori, pero si en el significat en si del referendum, que es la participacio social de la vida politica duna manera mes directa, i crec que si es fessin mes tot aniria millor, tal i k
    fan a altres paisos k fan referendums per tot), no tant sols de la vida politica (entenet akella k es fa dins del ple municipal) aixo es molt gratificant i us encoratjo a seguiro fent, i enkara que la no compartim un dels camins per a canviar la societat si k en compartim daltres com son lescoltisme, ja que el objectiu principal dakst no es res mes que canviar el mon i fer millors persones a traves d leducacio dels infants, i aixo em porta a la reflexio de que la politica no hauria de ser res mes que un escoltisme per a nens grans, una forma dajudar als demes, de fer una politica totalment constructiva amb critiques com deu mana, d fer coses amb lunik sentiment de la satisfaccio personal mitjançant el benefici comu, kuan vegi el k feu vosaltres en un aspecte general, potser llavors, tornare a creure en els partits politics.
    Dit tot aixo, espero no averte cansat amb les meves opinions, i et convido a que, si algun dia taburreixes, a continuar el devat acompanyat dun cafe!!
    Que vagi be!

    ResponElimina