dimarts, d’abril 24, 2012

Pels camins dels Matxos 2012

I més quilometres, Aquest diumenge la Marxa dels matxos, prop de 63km i 6600m de desnivell acumulat. El 2007 aig fer aquesta marxa i vaig gaudir molt amb el Xori i el Pere! Pero no havia tornat, aixi que amb aquesta nova etapa, recuperat de tots els mals i cada dia sentin millor sensacions, ens vàrem apuntar amb el Xori i Oriol (com el dia de la burriac extrem) a la Marxa dels matxos. Ja fa unes setmanes L'Oriol va ser baixa per un lesió i diumenge a sortida el Xori es presentava amb un mal de panxa que no semblava que els quilometres arregles. Ens preparem, fem les petites motxilles i cap a la sortida i a 6:25 des de la plaça de la Sardana de Torelló sortim prop de 500 persones.
Els primers quilometres son molt més plans que fa uns anys i fan que corris més fins el primer avituallament, anem fent. Des del primer avituallament iniciem la pujada a Bellmunt, en aquesta pujada la panxa del Xori diu que prou i es veu obligat a deixar-ho córrer el cim del Bellmunt. Ostres una gerra d'aigua freda per ell i per mi, que en feia molta il·lusió fer-la amb ell, que sempre en controla per no córrer massa i arreglem el mon a l'hora que fem quilometres... El deixo que ha trobat un cotxe per baixar i segueixo avall cap i direcció el Puigsacalm, boira i alguna gota barrejada amb molta humitat son els ingredients de a cursa, amb un terra enfangat. Vaig avançant gent i em preocupar no anar massa ràpid, aixi que vaig intenten posar el fre per no estripar el motor. La pujada el Puigsacalm es fa un pel durilla, no tant físicament com mentalment pel tema del temps i perquè vaig sol, fitxo dalt del cim i cap a baix, amb una baixada molt tècnica i amb cordes per poder baixar, ja que el fang fa de la baixada un tobogan. Coll de Bracons, avituallament i cap a Cabrera, baixada pla que vaig a bon ritma recuperant sensacions a l'hora que la boira començar a marxar i deixa entra algunes estones de sol. Arribo a l'avituallament abans de pujar a Cabrera, penso que faig i decideixo enfilar-me, cap a Cabrera (en aquest avituallament tens l'opció de seguir cap a Torelló i estalviar-te km i desnivell) la pujada regulant a bon ritma sense patir, passo pel control de cabrera amb el sol que escalfa i cap a baix per retornar cap a l'avituallament. Ara faig mitja botifarra i cap a Torelló, queden 21km i he arribat molt be fins aqui. i a un parell de quilometres de l'avituallament el cos es fa pesat de cop i començo a patir a les pujades, tot i que les baixades les puc córrer, intento regular la marxa, però cada cop més cansat, un cansament que ha arribat de cop... i des d'aquí fins el final, vaig aguantant com puc.
El recorregut final es molt diferent el que vaig fer el 2007 i crec que molt més dur per les pujades dels últims 15km que a mi en deixen rebentat... tot i aixi veig com el rellotge marca 10h, això en fa intentar córrer o caminar ràpid per arribar per sota de les 11h. Els últims quilometres plans es fan eterns... però el final entrem a Torelló i arribo a la plaça 10:41h després de la sortida. i curiosament 2h menys que fa 5 anys! Ara a seguir, recuperar i tornar. Amb ganes de tornar a fer una cursa/marxa amb el Xori i gaudir de les quilometres!

 Propera parada 6 de Maig Marató de muntanya de Cap de Creus 42km i 2600D positius. 

(Foto d'Ernest Viñeta )
Cim del Puigsacalm. (Foto C.E Torelló)
Avituallament de Bellumnt, jo d'esquenes a la esquerra amb el Xori i l'Oscar.
(Foto d'Eudald Solà Recull de fotos Matxos 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada