dimecres, d’abril 11, 2012

i per Escòcia!

Per les vacances de primavera vàrem anar cap a Escòcia. feia un any tenim previst venir, però el fet que jo trobes feina ens va obligar a redefinir el viatge i anar cap a l'Alguer. Així dijous el migdia cap a l'aeroport agafar e cotxe de lloguer i cap a Glasgow.

Tot una aventura conduir per l'esquerra, tot i que crec que es més aventura fer de copilot, ja que sembla que et menjares tot els cotxes estacionats. I nosaltres sense cap guia, sense els mapes descarregats i només amb un mapa de carreteres de la casa de lloguer vàrem inciar el viatge, primer trobar l'hotel a Glasgow i després descobrir la ciutat a l'ultima hora de la tarde i el vespre, un ciutat que ens va agrada molt, a mi molt més que Edimburg. els seus edificis, la combinació de les diferents arquitectures, els espais oberts...

El dia següent cap a Edimburg i rodalies, primer cap a North Berwick on hi ha una illa plena d'ocells, un colònia de prop de 20.000 ocells que viu a l'illa i que fa que la illa sigui blanca, pel color dels ocells. Impressionat, tot i que en aquesta època només es pot contemplar des lluny. i després iniciem el nostre viatge pels castells d'Escòcia, Anem a visita el castell de Tantallon i com per entra cal pagar, ens ho pensem i acabem compra'n un val per 3 dies amb el qual pots visitar fins a 73 castells de tot Escòcia.. ufff Així iniciem el viatge que es transformaria dia a dia en "el viatge dels castells d'Escòcia" Un castell impressionat amb ruïnes i vora el penya segat, davant de l'illa dels ocells blancs, on pots visitar molt petits racons i enfilar-te per les torres fins el dalt de tot, un edifici de cinc plantes, pujar i baixar escales i entra a moltes zones del castell. Sortim del Tantallon i de camí a Edimburg fem parada en un petita església en mig dels típics prats i petits turons verds d'Escòcia on pasturen les ovelles. Ens sorprèn que les església no sigui molt altes, com les d'aquí.

Arribem a Edimburg, busquem aparcament (tota una aventura) i el castell, la ciutat es plena de gent amunt i avall, una ciutat amb la zona antiga molt ben cuidada, amb el castell sobre el turó principal que domina la ciutat. Un ciutat que et fa viatjar en el temps, però que perd la màgia per la quantitat de de gent que la visita. El Castell, emblema de ciutat, esta tot reformat i gaudeix d'unes vistes impressionants.

Això si, a cada carrer un petita església, un cementiri, un edifici per descobrir. I el segon dia per Escòcia arriba a la fi.

Glasgow


North Berwick



Tantallon
Illa dels ocells blancs










Esglesia camí d'Edimburg

Edimburg












1 comentari:

  1. Me n'alegro que hàgiu gaudit d'uns dies per ScotlAND. Quina passada la illa dels ocells, i sembla una burla això de : PHARMACY, VICTORIA HOUSE!

    una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina