divendres, de febrer 24, 2006

L’OPA + contraOPA + PSOE + PP + la caixa + Endesa + Gas Natural = guerra dins del Capitalisme


En teatre que s’està muntat per l’OPA de Gas Natural sobre Endesa els poder polítics ens estan demostrant qui es qui realment governa el mon, i no descobreixo gran cosa: el Capitalisme.
Els polítics es barallant per a quina família, amics, companys d’escola beneficien i ajuden a fer més gran la seva riquesa. En tot això les classes populars, al ciutadania, no guanyem res, no ens beneficia en res, diguin el que diguin. Però això si, volen convertir un baralla del capital en un fet nacional (per les dues bandes), per tenir més espectadors. Si en comptes de legislar noves eines des del govern, per impedir l’OPA de e-on, el govern legisles sobre el preu de l’habitatge? Això si que serien polítiques d’esquerres i socials. Però no tenen voluntat política de legislar sobre un dret constitucional que tenim tots i totes, el dret a un habitatge digne. Això impedeix els gran beneficis dels amics del poder, els amics dels governants i no hi ha ara per ara cap polític a l’estat espanyol prou valent i compromès que es volguí enfrontar el capital, per solucionar un dels grans problemes de la nostre societat que poc a poc dur més famílies a la precarietat econòmica.
I si ara que les empreses estan donant beneficis i funcionen no les tornem a fer publiques? desprès del sanejament i apliquem una bona gestió seguirien produint beneficis per construir un veritable estat del benestar? Esta demostrat que el problema de les empreses publiques ha estat la seva gestió, ja que ara la majoria d’empreses privatitzades donant milions de beneficis, ajudant a ampliar el capital dels amics dels poder ficats en els consells d’administració de les empreses.

Estar clar qui governa el mon i per això aquells governs que s’enfronten a ell, com en els casos de sud-americà, son criminalitzats i atacats pels poder fàctics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada