dimecres, de febrer 15, 2006

Per començar, parla en català...


Amb sorpresa sento les paraules del neofexista “Rajoy” que diu que el castellà pateix la mateixa persecució que el català en l’època de la dictadura feixista de Franco, almenys reconeixen que el català era perseguit!. Jo no ser de cap cas que per parlar castellà s’haguí tallat els cabells el zero, com si qui li van fer a la meva avia per parlar català en públic en la dictadura, ni ser de ningú que haguí estat torturat i maltractat a la comissaria o fins i tot empresonat per parlar castellà i conec molts i moltes que en plena dictadura si...
El que si que ser, és que és fa difícil veurà una pel·lícula d’estrena en català, que es més card compra un llibre traduït el català que el castellà, (del ordre de 2€ a 5€), que tinc problemes per ser atès en català a la majoria de comerços, locals... a les comissaries de policia local i espanyoles, que no trobo mai o gairebé mai les instruccions de productes en català, programaria privat d’ordinador, mòbils, GPS... i podríem fer una llarga llista. Els senyors del PP, hauria de saber que a Catalunya es pot viure plenament en castellà, sense cap problema i no es pot viure plenament en català, sempre trobares dificultats... no busquin en la llengua confrontar a una societat que contra més riquesa lingüística tingui, més rica serà socialment.

3 comentaris:

  1. En aquest link (http://www.tvcatalunya.com/ptvcatalunya/cercamedies.jsp?c_paraula=la%20nit%20al%20dia) podeu veure com davant la Tarribas en Rajoy no té collons d'admetre que el castellà està perseguit a Catalunya.
    Ara, davant dels seus votants ho tornarà a repetir, perquè dóna vots i crea un enemic comú.
    Algú sap si hi hauria alguna manera de penjar aquest vídeo a la web del PP?

    ResponElimina
  2. ènjar el vídeo a la web del PP, o ets un crak pirata o res... més que aixo cal portar aquesta gent els tribunals, per farsants!

    ResponElimina