dilluns, de març 05, 2007

El carnestoltes de l'Alguer

El cap de setmana passat vam visitar l'Alguer amb els veguers d'Escoltes Catalans. Si mireu les entrades de la setmana passada, hi trobareu el que vaig escriure'n a la tornada. Una de les coses que més em va agradar, com ja vaig dir, és la muralla i el port. Una de les coses que més em va sorprendre va ser la rua de Carnestoltes, si és que se li ha de dir rua...

La noia d'informació ens va explicar que a la tarda hi havia la rua de Carnestoltes, i d'entrada no ens va semblar que valgués la pena, què voleu que us digui, a mi les rues de carnestoltes no m'han agradat mai, i per això vam decidir no anar-hi. Sortosament, l'Alguer és tan petit que ens vam topar amb la rua sí o sí.

Es tractava de tot de comparses amb disfresses molt boniques, cada una representant diferents escenes rurals, de poble, de festa, de caça... La majoria duien esquellots enormes i pals amb els que feien soroll, i entremig també hi havia grups de músics amb acordions, flautes, ... tocant músiques tradicionals. Segons ens van dir, es tracta d'una tradició sarda.

Cabres...Velles gemegant...

Bèsties terribles amb custodiades per guardians cruels....
Una escena de caça amb so de corns i tot...
Un enterrament...I tota mena de bèsties.
Semblava un carnestoltes medieval, i francament, va valer molt la pena. Si visiteu Sardenya pels volts de carnaval, no deixeu d'investigar si hi ha una rua per la zona!

8 comentaris:

  1. collons els veguers! com us ho munteu!!!

    ResponElimina
  2. jo, qué de fotos tienes... podrías hacer tu propio fotoblog. menudo viajecito más guay os habéis montado

    Salud!!!

    ResponElimina
  3. I perquè no tinc fotos de la nit, quan ens vam posar a ballar al so de músiques tradicionals en una plaça, barrejats amb els alguerencs...

    ResponElimina
  4. L'Alguer bona terra! Nos. hi anirem tota la family el 20-21 i 22 d’abril; Algun consell? Alguna visita imprescindible, recomanacions?

    ResponElimina
  5. Home, Jordi, doncs si no teniu encara lloc on dormir, busqueu l'Alberg de Fertília, baratet i bonic, no massa acollidor, però està bé.

    Visiteu l'Alguer antic, i plantegeu-vos de llogar un cotxe, perquè els transports no estan gaire bé, sobretot fora de temporada, ens van dir.

    Per menjar, busqueu un restaurant que es diu Veccio Molino, que regenta una senyora encantadora que parla alguerès, i li dius que véns de part del grup d'escoltes catalans que van ser aquí a finals de febrer. El restaurant està prop de l'església, en un carreró que fa baixada de la part antiga.

    Si voleu visitar les famoses coves del cap de no sé què, planifiqueu fer-ho el dissabte, ja que encara que a l'oficina de turisme no ho saben, diumenge no hi ha busos que t'hi portin ni visita a les coves. Nosaltres ens vam quedar sense poder fer la visita.

    I res més, gaudiu de la visita i espero les fotos al teu blog!

    ResponElimina
  6. iep moltes gràcies! Seguirem els teus consells, jo hi vaig anar però fa un munt d'anys... ens fa molt il.lusió pq els nens no han agafat mai l'avió i el tema de la llengua també hi fa molt... Anirem al Restaurant i farem servir les vostres influencies ;-)
    fins aviat!

    ResponElimina
  7. Molt bones Eva, soc l'Edgar. He afegit el vostre bloc al meus blocs amics.

    petons.

    ResponElimina
  8. Un viatge increíble!!!
    Sobretot la caminada nocturna.
    Anna

    ResponElimina