dilluns, de març 02, 2009

i li diuen democracia...

Avui dia trist. Ahir el PP tornava a guanyar a Galícia, tornava a guanyar amb majoria absoluta. Tornar la dreta. Però a diferencia Euskadi, allà cap gallec i gallega es va quedar sense poder votar la seva opció política.. Així que és el que la majoria del poble gallec ha volgut.
Però no podem dir el mateix d'Euskadi, unes eleccions on part de la població tenia negat el dret de participació, prop de 100.000 bascos i basques no varen poder anar exercir el seu dret a vot. I per mi aquestes eleccions han estat un circ que arriba desprès d'una estratègia dels partits d' obediència espanyolista. Per desallotjar els nacionalistes bascos del poder l'única opció que tenia el PSOE amb el PP era il·legalitzant una part de la població. (Comparativa)
Un circ més semblant allò que succeïa en la llarga nit de la dictadura que en allò que ara anomenant democràcia. A Euskadi s'ha posat de manifest que la democràcia de l'Estat espanyol és dèbil, molt dèbil i que els poders judicials no son poder independents, no nomes amb el tema Euskadi s'ha pogut comprar, si no que cada dia més hi ha més demostracions.. Perquè cal que ens fem la gran preguntar de perquè fa 4 anys amb la llei de partits ja en funcionament es deixes presentar a l'esquerra abertzale i ara no? o perquè es va deixar alguns municipis i altres no?
Així des d'avui hi ha raó més per dubtar de la credibilitat democràtica d'això que anomenant espanya, de la divisió de poders... i en fa pensar més en una "dictatoba" que en un govern democràtic.
Una raó més per seguir treballant i lluitant per construir un model de societat i polític alternatiu a l'actual, on les paraules llibertat, democràcia, participació, honestedat, compromís, etc tinguin el valor que ha de tenir.

Font imatge (Vilaweb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada