dilluns, de novembre 30, 2009

Fent més ampla l'escletxa!

El tren segueix el seu camí i ho fa com mai, ple d'energia, il·lusió i compromís. Mai havíem avançat amb tanta força i convenciment. Les consultes populars per la independència que el proper 13 de desembre es celebren a una part del país son passos de gegant en el procés d'alliberament nacional dels Països Catalans. Sempre els catalans i catalanes hem sigut experts en inventar, en innovar i buscar la manera de construir la utopia, tot i les adversitats, les pedres del camí, ara ens adonem que sense lluita no hi ha utopies que es transformin en realitats.
El que està succeint amb les consultes no és més que un reflex d'aquesta manera de ser que tenim. Compromís, treball, esforç, unitat d'acció i unida a la imaginació i a les ganes d'assolir la llibertat col·lectiva ens porta on som ara: cada dia hi ha més gent que pensa que la llibertat és el camí per la construcció d'un país i un món millor.
Fem por, fem por perquè no ens poden aturar i poc a poc el creixement del sentiment independentista s'estén per la nostra societat. Han caigut vells tòpics, l'independentisme ha integrat a tothom i ha demostrat la seva característica més cohesionant... L'estat espanyol, els seus polítics, tribunals i poder mediàtics ho estan posant ben fàcil, pensaven que amb el PP d'Aznar havíem fet més que ningú, però el PSOE de ZP ho està fent encara millor i està posant sobre la taula que ni una Espanya de dretes ni pressumptament d'esquerres és una Espanya plural que contempla l'encaix de la peculiaritat de Catalunya. No ens volen com som o com decidim ser, sinó com ells ens volen, una Catalunya anestesiada, sense somnis, sense expectatives, sense il·lusió, sense alegria.. Una Espanya que esta més còmoda amb una Euskadi silenciada i sucursalista per culpa de l'actitud del PNV que amb una Catalunya on ja no només són els partits independentistes, sinó que la societat civil ha passat d'estar emprenyada a articular-se per passar a l'acció i aquesta acció es diu: dret a decidir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada