dijous, d’agost 16, 2012

Des de la illa de terra vermella

Som a Cienfuegos, una ciutat en mig de Cuba, vora el mar del Carib.
Ja hem caminat pels carrers de l'Habana, les muntanyes i coves de Viñales, els camins de la Cienaga de Zapata i els carrers i malecon afrancesats de Cienfuegos. Ens hem banyat en platges de sorra blanca i aigues turqueses i hem fet snorkel en mig de milers de peixos de colors.
Hem viatjat en bicicletes, carro de cavall, autobusos, en un Chevrolet del 55, en un Ford del 54 i hem compartit amb 1 cuba i 4 autriacs un viatge d 600km amb un chevrolet del 56 de 8 places...
Ja porto 1000 fotos... La culpa son els centenars d'aus, reptils i mamifers que hem arribat a trobar. Sense oblidar cartells, pintades, murals i banderes que ens recorden que som en una terra vermella tant fisicament com politicament.

Hem escoltat, hem apres i compres una mica mes aquest pais complexe on el somni no es tant somni pero si que hi som mes aprop. La revolució els ha fet ser com son, pero esta clar que la ma del capitalisme fa massa ombra a l'illa i el seu sistema politic. Esta clar que, com diuen ells, tot es molt diferet vist des de la nostra posicio de turistes "capitalistes" i que la Cuba dels residents no pinta tant vermella.
Pero no tot es blanc o negre, hi ha molts matissos dels quals hem d'aprendre per fer-ho millor, per anar molt mes enlla amb el socialisme, fins a una veritable democratizacio i socialitzacio dels bens. Pero esta clar que jo em quedo amb el cami fet fins aqui, tot i que sigui dificil d'entendre, fins i tot per molts dels residents. Tot i les dificultats, som molt mes aprop de la justicia social, del benestar, d'una societat de valors que haurien de ser globals.
Moltes ratlles a la llibreta escrites, ara amb piles de sobres per no renunciar i amb la conviccio que si realment hi creiem i lluitem: Guanyarem!
Pero amb la conviccio que cal una revolta individual, ens cal creure i posar-nos a caminar lluny de la foscor del capitalisme, i amb aquesta revolta individual, vindra la col.lectiva!

Viva Cuba Libre!
Visca Catalunya lliure i socialista!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada