dilluns, d’agost 27, 2012

Ja a casa, (Fins a la victòria sempre I)

Prop de 2200 fotos, moltes pàgines en el meu diari de paper i alguns apunts al mòbil seran difícil de resumir. Els 17 dies per Cuba més els dos dies de viatge seran una mica complicats d’ordenar tot plegat en algunes entrades a la finestra.  
Un viatge amb tantes coses viscudes en tots els sentits: Natura, Política, Societat... Moltes converses amb molta gent, la facilitat de l'idioma ha ajudat molt a escoltar, preguntar i descobrir. Un viatge amb molts fotogrames d'una mateixa pel·lícula:
Llarg viatge en avió. Descobrir la capital del país amb tots els seus contrastos i colors. Anar cap un dels cors verds de l'illa: Viñales, amb el seu verd, les seves muntanyes (Mogotes). Després cap a la platja, la Bahía de Cochinos i la zona de la Ciénaga de Zapata on quedem impressionats per els seus espais naturals, la seva biodiversitat. De camí a Trinidad fem nit a Cienfuegos, una ciutat més ciutat i no tant romàntica, tot i el seu estil afrancesat. Arribem a Trinidad i quedem enamorats dels seus colors, del seus carrers, el seu entorn natural i de la seva platja més propera, la playa de Ancon. A Trinidad fem nous plans i refem el camí. Anem cap a Santa Clara ciutat que viu lligada a la figura del Che, ciutat on ara reposen les restes del Che. I de Santa Clara cap a les platges de Varadero, anem a la zona del poble fugint de la zona més turística i de ressorts. Així a voltes som els únics turistes en les platges plenes de cubans i cubanes que gaudeixen de les seves vacances d'estiu a la platja. Tornem  a l'Havana per fer nit i anar cap a l'illa de Cayo Largo del sur on passem dos dies de relax, platja i on podem contemplar una tortuga marina ponent els ous, una de les imatges de la natura, en viu, més espectaculars del viatge i de les que he vist fins ara. Després dels dies de relax cap a l'Havana un altre cop per fer nit i cap a l'aeroport per ja tornar cap a casa.

Habana
Habana
Habana
Malecon (Habana)
Viñales
Viñales
Bahía de Cochinos
Ciénaga de Zapata (Tocororo au nacional de Cuba)
Cienfuegos
Trinidad
Santa Clara
Varadero
Habana
Cayo Largo del Sur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada