dijous, de desembre 27, 2012

Ferrata Olmo-Urquizo

De camí a Viella ens aturem al Congost de Mont-rebei per fer la ferrata Olmo-Urquizo. Aparquem a l’aparcament de la Pertusa i a seguir les marques de GR que són les mateixes que les del camí del congost de Mont-rebei. Arribem al desviament del camí de la ferrata. Hi ha un cartell d’acer amb el nom de la ferrata i les marques, un punt blanc amb un punt vermell a dins. Haurem de seguir aquestes marques rodones durant tot l’itinerari, tant de pujada com de baixada.

Primer és un bon tram de camí pel mig del bosc que ens porta fins a l’inici del primer tram de ferrata, un petit tram d’una cadena i després ja els primers esglaons i cables. Seguim pels camins i per alguns trams equipats amb cordes per la feixa del ciclista que ens porta fins el tram més espectacular de la ferrata, que es divideix en dos trams, el primer que supera per uns esglaons de colors una cascada sense aigua, tot i que amb algun tram mullat i el segon que supera una placa vertical que ens porta dalt de tot de la paret de la cascada. Aquí finalitza la ferrata, els trams equipats. Nosaltres seguim pel barranc fins arribar al peu del castell de Sant Llorenç. Abans de pujar a peu fins al castell, descobrim que en les últimes parets del riu hi ha dos trams nous (que no son tant nous, però que jo desconeixia) de dos noves ferrates. El primer és un segon tram de la Olmo-Urquizo que supera desploms i plaques amb cadenes i escales. Nosaltres no acabem de veure clar aquest segon tram i com que davant nostre hi ha una cordada que es prenen el seu temps per fer-lo decidim pujar a peu pel camí. Al costat d’aquest segon tram (Catalogat de MD segons he vist a la ressenya) es troba una de les ferrates més dures de Catalunya la “Feliz Navidad” a la web dels equipadors Jombigwall es pot trobar la ressenya. Des del peu de la ferrata es veu que no pinta per “mortals” i a peu de via ja diu que la seva dificultat és d’ED (Extremadament Difícil)

Tenim poc temps així que deixem per una altra visita fer aquest segon tram. Ens enfilem pel camí cap al castell i resseguint els punts blancs i vermells baixem pel camí que porta fins a l’antic refugi de Mas Carlets. Amb una bonica vista de tot el congost de Mont-rebei i els Pirineus darrera la porta que formen les dues parets. Baixem fins el refugi, veiem que en aquests moments sembla que estan treballant per tornar a posar-ho en funcionament. Parem, mengem alguna cosa i cap al cotxe pel GR. Una bona ferrata que es pot combinar amb moltes altres que hi ha per la zona, com les que es troben a la paret de la l’Ermita de la Pertusa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada