divendres, de desembre 21, 2012

Neorural i camí del 2013

Diumenge vaig fer l'última cursa de l'any, la primera edició de la cursa de Muntanya de Sta Mª de Martorelles "la Neorural", una cursa de 23.8km i 2700m acumulats. Un pujar i baixar sense parar que feia la cursa dura i dura i sense gaires trams de treva. Gran cursa en mig de la serra de Marina i que sembla impossible a només 20 minuts de Barcelona. A la sortida saludo alguns corredors amics i trobo al Josue, antic company de feina que està fet un toro! Parlem, escalfem i sense més cap a la sortida. El Josue em comenta que en pocs metres de la sortida comencen els corriols i que ens posem davant de tot per evitar els primers taps a la primera pujada.

Com sempre sortida a tota llet, primers metres pel poble, pista i primer corriol. Anem pujant i veig que vaig bé, a un bon ritme. Des de la primera pujada tot el circuit és un seguit de pujar i baixar sense treva. corriols tècnics de baixada que deixo anar gas a fons i alguns trams de pista. Hi ha poc temps per descansar, amunt i avall tota l'estona, des de bon començament aguanto dins d'un grup de corredors que en els trams més plans i pujades em treuen alguns metres però que en les baixades els atrapo. Així és fins al quilòmetre 16.5 més o menys que és el 3r avituallament. Des d'aquest avituallament falten dues grans pujades, la primera només sortir de l'avituallament i que vaig fent a bon ritme. Sempre havia tingut problemes a les pujades, tot i no pujar al ritme que voldria, ja no vaig tant ofegat. Arribo a la baixada i baixo ràpid com sempre i de sobte, en un revolt, em faig una rebrincada al turmell d'aquelles que fan mal! Suposo que el cansament fa acte de presència i també anar tant ràpid. Fa mal i per un moment sembla que no podré seguir, però poc a poc baixo el ritme, fins i tot camino en algun tram i poc a poc tinc la sensació que puc seguir. Arribo al final de la baixada i comença una pista de pujada que faig corrents, una tram de pista que empalma amb la última gran pujada que és un mur! Des de baix s'escolta la bocina i tambors de la "festa que els Team Koala's" estan muntant a l'avituallament! els crits d'ànims fan que pujar no sigui tant dur. Arribo a l'avituallament, aigua, menjar i fins i tot faig un glop a una birra i segueixo amb el darrer tram de pujada fins al castell i d'aquí a baix a tot drap per un corriol molt tècnic que m'ajuda a recuperar temps. El turmell em fa mal, però em deixa seguir. Arribo a la pista i toca córrer i córrer, els últims 4 km cal que les cames apretin per no perdre massa temps. Entrem al Poble per la part de dalt i fem l'última baixada fins a la meta! Després de 2:38:55h. En un primer moment semblava que turmell em donaria molta més guerra, tot i estar molt inflat no sembla que passi d'una forta rebrincada.


Sortida del 3er avituallament 16,5km

 
Meta
Aquesta ha estat l'última cursa de la temporada 2013, una temporada on m'he trobat amb molt bones sensacions en la majoria de curses i he gaudit molt. Molts bons moments en totes elles. Comprovar que tenir un pla d'entrenament (aquesta temporada de sessions de gimnàs) dona els seus fruits. Un temporada on he tornat a gaudir al 100% a les curses i a mirar dia si i dia també el calendari per poder trobar un forat per sortir a córrer i a descobrir una nova cursa. Temporada on la majoria de les curses han sigut noves per mi.

Quin fred a la Xtrem-Vilamaniscle, tornar a córrer (massa per mi) de nit a Rocacorba, Sol i fred a Espolla, retrobar la duresa de les curses dures de les terres d'Ebre a la Cameta Coixa, tornar a la Vall del Congost, córrer a la muntanya russa de Sanaüja, tornar a patir la duresa de la Marxa dels Matxos, enamorar-me del cap de creus amb el seu Trail, Compartir les pluja, quilòmetres i pedregades amb la Marta a la Travessa del Montseny, córrer prop de casa a la cursa de la Roca Negra de Sant Boi i tornar a recórrer parets i indrets que havia recorregut en dies d'escalada pel Montroig però aquest cop a tot drap al Trail Montroig, patir massa, massa i massa al Cap de Rec, tornar-me Raier per un dia amb l'Espardenyada. tornar a atacar el Castell de Burriac de nit. retrobar-me amb la nova Taga2040 tenint a la memòria l'Esteve. Descobrir les crestes, corriols i la duresa de Tivissa. Arribar a meta i trobar-me el 14è de la classificació al final de la Marxa de les Bonesvalls. Baixar de 5h a la Marató de muntanya de Sant Llorenç Savall amb alguns moments crítics. Tastar la ratafia de la cursa de la Ratafia, córrer ràpid i per asfalt a Castelldefels amb la pujada al Castell i descobrir la duresa de la serra de la Marina amb la Neorural. Un any amb moltes imatges i amb moltes ganes de seguir gaudint de la muntanya i els corriols, de les baixades a gas a fons i de no patir massa a les pujades!

La temporada amb dades: 
21 Curses (20 de Muntanya + 1 Asfalt) 
km en cursa: 578,17 
Desnivell Positiu: 29.972m 
Desnivell Negatiu 30.167m 

Tornem el dia 13 de Gener.... a la Cursa dels cinc cims a Corbera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada