dissabte, de desembre 15, 2012

Diada Castellera de Festa Major d'Hivern.

Som una de les colles que més allarga la temporada ja que tenim, en la primera setmana de desembre, l'actuació a casa nostra de la Festa Major d'Hivern. Portàvem molts assajos amb molta feina, amb moltes ganes de fer-ho molt bé. Sempre és especial aquesta actuació per ser l'última de la temporada i voler sempre portar els millors castells. Així que havíem treballat per poder dur el 3 i 4 de set, i fins i tot havíem fet algun assaig de 5. Els assajos havien anat prou bé, tots menys el de l'últim dimecres que les coses no va anar massa bé. Però teníem moltes ganes de tornar a fer el 4d7 i recuperar el 3d7. Així que després del cercavila i els pilars d'entrada i sortida de la Verge anem cap a davant de l'ajuntament. Actuem amb els amics de Begues i ens acompanyen també els castellers de Viladecans i gent de diverses colles, com Rubí, bordegassos...
Comencem amb els pilars de benvinguda de les colles i després muntem la pinya del 4d7, la mida és prou bona i tirem amunt, el castell va bé, es col·loquen dosos però l'aixecadora a l'entrada de dosos decideix baixar i desmuntem el castell, hi tornem, ja que tenim moltes ganes i la seguretat que el volem fer. Muntem pinya i tornem a la feina, aquest segon quatre d'inici no té la mida correcta i poc a poc es deforma i el decidim desmuntar. El quatre es resisteix però no volem deixar de provar el tres ja que en els assajos havia anat molt i molt bé. Muntem pinya, segons amunt i amb bona mida el castell es comporta igual que els assajos, però amb l'aixecador a l'alçada de quarts li cau la faixa s'embolica i baixem. Crec que el 3d7 el teníem per descarregar i segur que el primer 4d7 també hagués estat descarregat... però així són els castells i així és la canalla! Però el que queda clar és que aquest any hem arribat amb molt bona forma a la festa major d'hivern! Com que la diada ja era prou lenta, decidim anar pel 5d6 que tot i no tenir unes mides gaires ortodoxes el descarreguem, el 3r de la temporada de 4 cops que l'hem portat a plaça i el primer que faig jo de segon. Després, com a últim castell decidim fer un 2d6 per finalitzar la diada, un 2d6 que és el setè de la temporada i el vuitè consecutiu que fem des de la festa major de hivern de l'any passat que el tornàvem a descarregar. Fem pilars al balcó on puja tota la canalla i cap al local, amb un sensació estranya de saber que podem, que els tenim però que avui no ens han sortit, potser si haguéssim tingut una diada més una setmana després haguessin arribat el fruits.
Però també contents que com a reserva dels castells de set hem fet castells de gamma alta de sis amb prou solvència i que acabem una temporada que és exitosa a nivell dels nostres números, que hem guanyat la batalla de tenir prou canalla per poder descarregar castells a les places i que hem descarregat 28 castells que comparat amb el 2008 (7) 2009 (9) 2010(5) i 2011(10) és una gran evolució. Només hem caigut un cop després de carregar un 3d6 i hem fet 6x4d6 4x3d6 4x4d6a 3x3d6a 3x5d6 7x2d6 2xP5 carregats i vàrem descarregar un 4d7. A més a més hem fet tres intents desmuntats de 4d7 i un id de 3d7 amb els 88 pilars descarregats de quatre! Tot i els ànims de després de l'actuació, crec que hem d'estar orgullosos de la feina feta, dels resultats i d'haver millorat molt tècnicament tant en els troncs com en les pinyes. Hem millorat en molts aspectes que segur que ens ajudaran a recollir fruits en el futur, en les properes temporades. Hem de créixer i hem de consolidar la feina per seguir amunt!
 Però un any per recordar, per recordar molts moments, les cares de la colla el 8/07/2012 quan descarregàvem un altre cop el 4d7 i la plaça esclatava d'alegria o quan a Vilafranca amb poquíssimes camises descarregàvem tres castells amb l'ajuda de les colles de castellers de Solsona i jove de Vilafranca. Em quedo amb els dos 4d6nets que hem descarregat als assajos i amb al feina dura de tots els divendres i dimarts, a més a més de les llargues estones a casa, a la feina, al volant on dibuixava els propers castells que després discutíem a les reunions de tècnica.

 La propera temporada 2013 encara pinta molt més groc que aquesta! Segur!

5d6
id3d7
P4 Balco
2d6 
id3d7 
2d6
5d6
id4d7
P4 Cercavila
P4 Cercavila
Foto de familia amb el CRUC, Castellers de Viladecans, Begue, Rubi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada