dimecres, de desembre 19, 2012

#PacteDeLaLlibertat


Qui ens diria que som on som. Qui fa uns anys hagués pensat que el procés d'alliberació nacional estigues en el punt de no retorn, amb un govern i un parlament que inicien el camí cap a la llibertat. Crec que la situació actual avala molt les estratègies seguides fins ara, però sobretot cal tenir clar el paper clau de la ciutadania que el dia 11 de setembre va fer un salt de vertigen per posar a la majoria de partits polítics en la situació actual i que va dibuixar un full de ruta clar cap a la llibertat.
I ara, ja hi som, ja som dins d'un procés que no és cap tria de camins, no estem en un encreuament on ens cal triar si cap aquí o cap allà. Som en el camí cap a fer un Referèndum per la llibertat nacional del país. Des d'ahir tinc un sensació estranya, hem posat data el somni, hem posat data allò que tant cops hem escrit a les parets i que hem penjat en cartells, ponts i tot tipus de suports.
Però estar clar que la feina que es gira ara és encara molt més gran, és encara molt més dura. Però estic segur que si som capaços de seguir aguantant el fil que ens uneix a tots i totes, serà possible. Que si som capaços de mira endavant i deixar-nos de mirar enredarà i els costats, serem capaços de fer-ho real. No deixem que les sigles no ens deixin veure el camí i no deixem de perdre de vista aquell full de ruta que una majoria social demana.
Tot plegat, sense oblidar el dia a dia, no oblidem la gent, no volem deixar ningú pel camí i volem construir un nou país per tothom, si per tothom. No ens deixem contaminar pel soroll, per les contaminacions, pels diaris, poder i polítics que els seus únics arguments son la por. Tenim els arguments, tenim un país, tenim la gent, tenim les idees i solucions, tenim les eines, tenim l'il·lusió i l'empenta, el seny i la rauxa! Tenim, com deien aquells, un poble en moviment!

Camí de la llibertat, construïm un país per tothom just i lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada