dimarts, de gener 07, 2014

Calella – Creu de Canet – Arenys – Sant Martí del Montnegre – Coll de Can Benent – Calella (30/12/2013)

Segueixo agafant la BTT i cada dia faig més quilometres i m'he embolico més per pistes i camins del Montnegre. Així que el penúltim dia de l'any, Surto des d'església de Calella i vaig a buscar la riera de Calella per pujar per la pista fins el coll de l'Era d'en Mora. L'objectiu és anar com a mínim fins Arenys de Mar per la creu de Canent. Així que baixo per la pista que porta fins a Sant Cebrià de Vallalta. Des de Sant Cebrià agafo el camí del costat de la riera que porta fins el camp de futbol on agafo la carretera direcció a Sant Iscle, passat l'entrada a l'empresa frens sauleda i una masies en ruïnes trobarem una pista a la esquerra que canviant gairebé de direcció puja fent llaçades fins a la creu de Canet. No deixem la pista principal i sempre seguim la pista que puja, arribem al Camp de tir i seguim a dreta fins arribar a la Creu de Canet on avui es pot contemplar unes grans vistes de tot el Maresme i Barcelonès.
Des de la Creu de Canet baixem fins a Arenys de munt primer seguint el GR-5 i després seguin les indicacions d'Arenys. Des d'Arenys segueixo per la carretera principal direcció a Collsacreu i al sortir de nucli urbà i en l'encreuament amb la carretera de Sant Iscle segueixo pujant fins el petit coll que hi ha a 150m des d'encreuament i aquí decideixo agafar la pista que surt en el revolt tancat de l'esquerra i vaig direcció els esqueix del Montnegre, sota el turó de l'Arquer. Des d'aquí segueixo unes marques taronges que hi ha en uns pòsters de metall verd i que en porten fins al pla de les bruixes, passant per una petita urbanització. Des d'aquest punt trobo el GR-83 que no deixaré fins a Sant Martí de Montnegre passant per Cal Pareire i el coll de Can Poliva on també s'ajunta el GR-92. Des d'aquí segueixo per la pista ampla fins a Sant Martí de Montnegre.
Des de Sant Martí segueixo pel GR-92, deixo el GR-83, direcció Coll de Can Benent, un pista llarga amb un continuo pujar i baixar. Al coll de can Benet, encara penso si allarga més la ruta i anar direcció Hortsavinya, però el temps i el casament em fa baixar cap a Calella. Així que deixo el GR-92 i segueixo les indicacions de Calella, faig l'ultima pujada del dia per la pista que passa per les cases de Les Mimoses i baixa fins l'urbanització de Castellar d'Indies per la pista ampla tot i que molt plena d'irregularitats que fan difícil agafar velocitat. La pista baixa fins el coll dels tres termes i el collet de Sant Andreu. Des de Sant Andreu baixo per la pista i que en un parell de quilometres es converteix en carretera asfaltada fins a Calella, per tornar al punt de sortida. Bonica ruta tota sobre la bici amb fortes pujades i molts canvis de desnivell, al final 47km i 2600 de desnivell acumulat.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada