dijous, de gener 30, 2014

Puigsacalm 1515m des del coll de Bracons (25/01/2014)

Dissabte passat anunciaven mal temps així que busquem alguna alternativa per estira les cames i decidim anar cap la zona de Puigsacalm, tot i que el dia és ple de núvols i boira i durant el camí cap el coll de Bracons. Així que un pel tard sortim des del coll de Bracons per anar a pujar el Puigsacalm i enfilem el camí cap a la collada de Sant Bartomeu, un camí que conec del les edicions de la Marxa del matxos. En poc més de 10 minuts de sortir, cal buscar un desviament, marcat en fites, del camí principal. El camí va a buscar la carena de la muntanya i poc a poc deixa la boira sota els nostres peus. Seguim el camí fitat i molt fresat puguem per la carena que en alguns trams és molt vertical. Seguim pujant per un camí amb algun tram de grimpada ajudats per les arrels dels arbres i que ràpidament guanya alçada fins arribar a l'ultima pujada que ens porta fins el puig Tossell Xic 1408m i des d'aquí enfilem una petita rampa fins el Puig Tosell Gros 1461m. Des del cim contemplem un mar de núvols que inunda tota la comarca d'Osona i que intenten entra a la Garrotxa. Un efecte meteorològic que s'anomena "efecte foehn"

Des d'aquest cim seguim pel camí més fresat que al principi baixa i després sense perdrà alçada ens porta fins a trobar-nos amb el camí que puja de la font Tornadissa (per on baixarem després) des de l'encreuament dels camins passem una porta de fusta i enfilem l'últim tram, primer pla i després una petita pujada, fins el cim del Puigsacalm 1515m, gran mirador de la Garrotxa i Osona i des d'on veiem també el Pedraforca i bona part del Pirineus.

Baixem pel mateix camí fins la porta de fusta i des d'aquí seguim la baixada direcció la Font Tornadissa i després cap a la collada de Sant Bartomeu, on tornem a endinsar-nos dins la boira. Des del coll de Sant Bartomeu agafem el camí direcció la collada de Bracons per tornar al punt de partida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada