dijous, de gener 02, 2014

Curses de muntanya 2013, un any irregular

Una temporada estranya, macada per la lesions, primer dels diferents esquinç del turmell i després les molesties del genoll. Un temporada marcada també per al nou GPS Garmin, la prova d'esforç i els plans d'entrenament amb pulsòmetre (que no he seguit com caldria...)
L'inici de l'any, al gener, faig la Cinc Cims a Corbera del Llobregat i veig que conservo prou be la forma i que el turmell respon be després de l'esquinç que vaig patir el La Neorural del 2012. Així que amb ganes de quilometres a final de gener faig la I Mitja d’Eramprunyar de Gavà i quan semblava que anava molt be a l'inici de l'ultima baixada, trepitjo amb el turmell i un altre cop…
Sense poder entrenar molt pel descans del turmell, em planto al Febrer i cap a Capdavanol per fer la Marató hivernal que faig prou be acompanyat del Rubens. Una marató per la neu molt guapa i dura. Quan semblava que deixava enrera les lesions al turmell, en el quilòmetre set de la cursa de les Fonts de Xerta torno a patir un altre esquinç, tot i que acabo la cursa amb el peu com una pilota de bàsquet i amb la moral pel terra.
Torno a l’Abril a Vilanova de la Geltrú a la Cursa de la Talaia on noto la falta d’entrenament però on els turmells responen be però pateixo per la falta gas! Així que cap a la Marató de muntanya de Barcelona a Sitges on faig un bon temps i em fa pujar la motivació a tope i amb ganes de molts quilometres més! Així a primers de Maig cap a Roses per fer la Marató de Cap de Creus i aquí el turmell respon molt be, però des del quilòmetre 15 el genoll començar a fer un mal insuportable que a cada pas en dorm tota la cama i per primer cop el quilòmetre 26 abandono. El meu primer abandonament en 88 curses que havia disputat fins aquella. Tot i no estar recuperat ,decideixo anar a correr la Cursa pel Cor de la Fageda, pateixo des del primer quilòmetre per la sensació de debilitat al meu genoll, però acabo prou dignament el dia abans de meu aniversari i amb la companyia del xori.
Em prenc unes bones vacances de curses, tant per recuperar físicament, com mentalment i fins el setembre no torno tot i no estar el 100%. Torno a fer la “mítica” nocturna BurriacAtac amb bones sensacions i després a Premia de Dalt faig els 11km de la Sant Mateu Trail on guanyo confiança per seguir amb els entrenaments i curses. Torno a baixar a les terres de l'Ebre per tornar acabar petat a la Cursa de Tivissa on en els últims quilometres tinc algunes molesties que es fan més present a la Cursa de la Ratafia de santa coloma de Farners, molesties que no em deixen anar a fons i acabar de gaudir.
i per acabar l’any, participo a la Marxa Calellenca del Montnegre (no competitiva) on entro el quart i en serveis de bon entrenament per fer els 5km d’asfalt de la Puja al Castell de Castelldefels on rebaixo la meva marca personal i per finalitzar la temporada i adonar-me que cal entrenar molt i molt per anar endavant, torno a la Neorural on pateixo per la duresa del recorregut i la poca continuïtat dels entrenament per la manca de temps per sortir.

Al fina una temporada de pujades i baixades amb algun moment de voler deixar-ho i llançar la tovallola, però aprenent a cada cursa i recuperant la motivació per aquest 2014. Amb ganes de tornar a donar guerra recuperar el Genoll i plantejar-me alguns grans reptes que em córrer pel cap. Així que el dia 2 de febrer tornem a posar-nos la sabatilles ala cursa del Trail Rocacorba a Canet d'Adri i si tot va be dissenyaré un gran temporada 2014

i amb números: 16 Curses començades i 15 finalitzades, sumant així 95 curses finalitzades des del 2004. 328.8km i 15725m de desnivell positiu 15725m de desnivell negatiu en curses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada