dilluns, de març 26, 2007

Seguirem menjant les engrunes o començarem a demanar el pa sencer?

Ara CIU te la possibilitat de demostrar si realment vol anar mes enllà o bé es conforma amb el marc polític actual. Ara té una possibilitat de demostrar a la ciutadania si realment vol avançar cap a la llibertat nacional, si realment és un partit sobiranista. Poder nomes és un partit de sobirania de salo que ara ha radicalitzat el seu discurs i s'ha disfressat per recuperar la fuga de vots sobiranistes que van marxar cap a esquerra. Ho tenen sobre la taula hi ho tenen fàcil, només cal que decideixin si realment volen tirar endavant un procés d'alliberament nacional o no. Ara un referèndum seria difícil però molt millor que fa 10 anys, però els gestos son símptoma de voluntats, son símptomes del que representa cada projecte polític. A mi no em serveixen les excuses que estan donant els dirigents de CIU i veig que el sector sobiranista de CIU no té cap pes, aquí qui mana es el Sr. Duran, el primer en parlar aquest matí i deixar les coses clares: "res de res" Quan CIU està dient que no a la proposta de ERC està dient que son el mateix que el PSC ni més ni menys. Que no tenen un projecte polític més enllà de la subordinació a l'estat espanyol, poder que demana una mica més de cafè i alguna pasta més per acompanyar-lo. Però que el el fons defensa el mateix model de pais. I ara on son tots aquells "intel·lectuals" que criticaven esquerra pel seu silenci? i per les seves suposades renúncies? Ara tothom a córrer a desprestigiar la proposta que ahir va fer el Xavier Vendrell. Però ningú reflexiona per què CIU diu no a tirar endavant un procés d'autodeterminació ara que l'estat espanyol ens està demostrant dia a dia quin es el paper que ens tenen reservats en el seu reinat. Ara corrent a dir que no te credibilitat una proposta d'un partit que s'ha empassat la llei de dependència o la tercera hora. Però te credibilitat algú que s'ha venut el territori com ho fet CIU, que durant tant temps va fer possible un govern a Madrid del PP... Parlem a nivells diferents, nosaltres no estem per repartir noves cartes, estem per trencar la baralla i començar de nou, sols i amb companyia de tots els pobles del món. Però continuo esperant que tothom s'adoni que l'autodeterminació no passa per ni per un govern amb CIU o amb el PSC, sinó perquè cada dia el moviment independentista sigui més gran. Cap dels dos ens dura el pa sencer així només queda seguir caminant fins poder agafar-lo nosaltres solets.

4 comentaris:

  1. No pot ser, no pots estar parlant en sèrio, no pots creure tot això que dius després de tota la merda que ens estem empassant. Un partit de govern no pot trencar la baralla quan li ve de gust o quan venen eleccions. Mira, puc arribar a entendre que ERC pacti amb el PSOE un govern com el que tenim, però ja és massa que es passi una institució com la Generalitat pel forro. ERC no pot estar amenaçant amb trencar la baralla quan li convé, això és xantatge i és una manca de responsabilitat i des respecte per Catalunya. Si realment ERC aposta per la autodeterminació, que faci aquesta proposta a CiU el dia després de les eleccions, no mesos abans de les municipals. Si ERC realment aposta per l’autodeterminació i cap altre partit li vol donar, aleshores que ERC es quedi a l’oposició fins aconseguir prou majoria per l’autodeterminació.

    I ara imagina’t que fan en Mas president, imagina’t que després de tot el que li han dit fan Mas president, què passarà d’aquí un any? Tornaran trencar la baralla per qualsevol motiu grotesc i faran president en Montilla un altre cop?

    Perplex.

    ResponElimina
  2. Ara que mas ha dit que ho presentin com a projecte de llei, que fem?

    ResponElimina
  3. Estic molt d'acord amb el Xavi!
    Això, si era una condició per pactar amb CiU, el Sr Vendrell ho podria haver dit el dia després de les eleccions, abans de formar govern.

    I si realment del que es tracta és de demostrar que a nivell nacional CiU i PSC són el mateix, per què no posaven com a condició per pactar amb el PSC una política realment d'esquerres sobre l'habitatge (per dir algo) per comprovar que a nivell social CiU i PSC són el mateix?

    Au, va!

    ResponElimina
  4. Ep! Que les propostes després d'una calçotada, amb la panxa plena i el cervell ennubolat per l'eufòria etílica, no s'han de prendre seriosament...
    I de fet, estrictament parlant, CiU no ha dit que no. Ha dit que facin la proposta de manera convencional (blanc sobre negre) i que se l'estudiaran.
    Fet que ha servit al Sr. Ridao, portantveu de la crosa nacionalista del PSOE, per dir que com que CiU rebutja la proposta, ells la retiren.
    Senyor! Que li deu haver dit el jefe Montilla al conseller de la vicepresidència?
    Probablement, una frase tant coneguda com: - Que se callen, coño!

    I s'han callat...

    ResponElimina