divendres, de novembre 30, 2007

Hi ha molta gent que te por de la manifestaicó de demà!

Torno a parlar de la manifestació de demà a Barcelona. Torno a parlar per fer una crida a tots aquells que llegiu aquesta petita finestra i encara no heu decidit si hi anireu, a tots aquells que dubteu en anar-hi per por de ser manipulats, que teniu mandra o aquells que penseu que no val la pena cridar perquè ningú ens escoltarà, fins i tot a aquells que penseu que se'ns pixen a sobre i ens diuen que plou. Torno a parlar després d'assistir perplexe ahir al ple de l'Ajuntament de Castelldefels on els arguments del PSC, Ciutadans, PP em van fer adonar que demà hem de demostrar-los que cada cop som més els que diem que ja n'hi ha prou!

Demà si els carrers de Barcelona s'omplen de ciutadans i ciutadanes que lliurement decidim anar a la manifestació per reclamar el dret a decidir el nostre futur en tots els sentits de la vida quotidiana, estarem fet un pas important. Demà estarem demostrant que assolir més autogovern és assolir més benestar social per tots, que el dret a l'autodeterminació d'un estat no és un dret romàntic i buit de contingut, sinó que el dret a poder decidir nosaltres mateixos és un dret que porta a construir plegats una societat més justa, lliure i igualitària.
Demà els Catalans i Catalanes hem de dir PROU amb veu alta i clara i que es senti a tot arreu, que estem farts de ser moneda de canvi a la resta d'Espanya, de ser el ruc que rep els cops per tot arreu. Que estem farts d'estar abandonats i sempre hem d'anar a demanant perdó per ser catalans i per parlar la nostra llengua, que diem prou a ser espoliats per uns i pels altres. Que no ens creiem ja això de l'Espanya plural, federal o unitària, que no confiem en les bones paraules ni en el "talante"...
Cal que quedi clar que demà sortirem persones i no partits, gent que ha patit la manca d'inversió de l'estat amb la xarxa de trens, però també aquells que patim la manca d'inversió en tots els àmbits i que ens ofega un dèficit fiscal que fa que la vida a Catalunya cada dia sigui més difícil per a molts treballadors i treballadores d'aquest país.
No caiguem en el joc dels mitjans majoritaris i de la opinió publicada, que diuen que serem manipulats pels partits. Aquest és el missatge d'aquells partits i sindicats que mamen de la mamella de l'Estat espanyol i que són amics i mercenaris del govern de ZP. No vindran els militants a sou, o els delegats sindicals, aquells que prefereixen defensar els vots i els seus sous que els ciutadans, treballadors, estudiants, jubilats... Però segur que vindrà part dels seus votants, o aquells militants que no segueixen les instruccions dels partits ni dels sindicats estatals i verticals de torn.... Gent valenta i lliure que demà decidirà estar amb la gent, amb la seva gent!

Demà serà un bon dia per fer un pas endavant en la unitat d'acció de tots aquells que d'una manera o altre lluitem i treballem el dia a dia per aconseguir una societat més justa i lliure, serà un dia que tot i que cada partit, sindicat, entitat porti la seva pancarta, caminarem plegats i en la mateixa direcció. Jo soc del parer de que caminem tots sota la pancarta de la plataforma, de la pancarta unitària portada per la gent de la plataforma i no anem amb els blocs de cada partit.

Demà podem començar a abandonar el seny, podem començar a aixecar el cap com a poble i a caminar amb dignitat!

Ens veiem demà companys i companyes!

8 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb tu, Esteve.
    No som quatre, el que passa és que el nostre tarannà ha estat més aviat submís o si més no, silenciós.

    Demà no podré estar a Barcelona... mira que hi ha dies al món, però el meu germà ha anat a triar l'1 de desembre per casar-se!

    Des de Palamós, un petit reducte de catalans i catalanes empipats, com si fóssim a la mani!!

    (fes moltes fotos!!) ;)

    ResponElimina
  2. ok, ja et sumaré el recompte final!

    Ens veiem!

    ResponElimina
  3. Com que aquesta manifestació és de persones i no de partits? Des de quan els partits i les persones van serparades? Aquesta manifestació no en té res d’apolítica. El seu missatge planteja el principal problema social i econòmic que té Catalunya (i pertant que tenen els seus partits). La mani marca una línia claríssima en la política Catalana. Si estàs darrera la pancarta ets d’una banda i sinó ets de l’altra. Però sempre hi ha els partits comodins que us ho munteu per estar a totes dues bandes alhora. Suposo que estàs d’acord que per abordar el problema que planteja la manifestació d’avui cal disoldre el govern de la Generalitat i ajuntar les forces polítiques catalanistes que realment volen que tinguem el dret a decidir. És possible aritmèticament, i és raonable històricament, social i econòmica.

    ResponElimina
  4. Jo crec que després de lo d'ahir podem estrar orgullosos, tornem a aixecar el cap i tornem a lluitar pel que és nostre!! Visca Catalunya.
    Una web molt i molt interessant:
    http://www.vilaweb.cat/?a=da39dkdE09

    ResponElimina
  5. Hola Xavi, feia temps que no ens veiem per aquesta finestra...
    Poder no em vaig expressar be. Ja que jo em cap moment vaig dir que fos una manifestació no política, tot el contrari, però si que desitjava que fos una manifestació apartidista. Ja que va se convocada per una plataforma sorgida des del la societat civil organitzada. Crec que hi ha cops que cal saber serri el llocs i donar el protagonisme aquells que ha traballat per fer-ho possible. Creieu que una manifestació dels partit hagues tingut tant exit?
    Amb això no negu la participació dels partits i dels seus dirigents, tot el contrari, però crec que sobra'n pancartes...
    Per la resta, crec que un flor no fa estiu i que el que varem poder veure el passat dissabte es un pas més per cercar ponts entre tots els que lluitem per la llibertat d'aquest país, des dels primers fins els últims. Peró no cal oblidar la historia de cada sigla i on han estat em cada moment de la nostre curta historia.

    Cuida't!

    ResponElimina
  6. Aunque quizás no proceda por la entrada 'buen cambio de cabecera!

    ResponElimina
  7. Hola de nou,

    Viam Esteve, el que m'has d'has d'explicar un dia amb calma és quin ha estat aquest gran crim que CiU ha comès en el passat i que us separa tant. És clar que hi coses que no m'agraden del passat de CiU, però no més que del passat de ERC o del PSOE. Perquè en la nostra curta història democràtica, ERC donava suport als que posaven bombes (per no dir que en posava) i el PSOE va organitzar un grup terrorista. I mira, al cap i a la fi, quan s'havia de fer l'AVE Madrid-BCN, va ser el PSOE el que va decidir anar a Sevilla.

    Però la meva pregunta és molt concreta: quin és aquest gran crim en el passa de CiU que us impedeix fer-hi pactes de govern?

    Salut!

    ResponElimina
  8. un pregunta que es mereix un post...

    ResponElimina