divendres, de setembre 19, 2008

Revolta permanent (II)

Sembla ser que els pilars del capitalisme tremolen. En l'actual mercat lliure on els estats no han d'intervenir i que es regula sol per l'oferta i la demanda, etc... sembla que no acaba d'anar be.
Totes aquestes maravelles que ens cantaven els grans economistes, polítics, nous rics, especuladors... sembla que siguin paper mullat, i ara els estats i els respectius bancs centrals a salvar el cul dels rics, els que s'han omplert les butxaques fent-nos més pobres.
Però ningú dubta del sistema, ningu posa en dubte que el problema sigui l'actual sistema econòmic mundial i que aquest sistema estigui produint un dels moments de més desigualtat al món, que estigui creixent la pobresa  i la fam no deu ser prou important perquè actuin els governs i els bancs centrals, i comencin a injectar diners, reudir deutes, etc... (tot i que no crec que sigui la solució a llarg termini d'aquest problema, però és una demsotració dels interesos pels quals es mouen... ) Aixo sí, que la borsa, que els lladres de corbata i trajo poden estant perdent pasta, tots a córrer! 

El que fa ràbia és que com sempre serem els mateixos els que rebrem, perquè en el fons si ells guanyen nosaltres perdem! Perquè ens tenen ben lligats i nosaltres no som prou valents per trencar les cadenes i rebelar-nos... preferim abaixar el cap, treballar més per poder pagar la hipoteca, el cotxe, els llibres dels nens i deixar-nos de revoltes i de lluites perdudes que no porten enlloc... 

Pero poder el dia que ens falti el pa a taula ja no tindrem prou força per aixecar-nos!

Reflexionem ara que hi som a temps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada