dijous, de setembre 10, 2009

"El futur és patrimoni de qui creu en el present"

Ahir per les Corts, un bon amic em va convidar a un acte que feia al barri amb el títol "venim del nord, venim del sud". organitzat per l'Ateneu Popular de Les Corts, que esta apunt d'obrir les seves portes. Primer una xerrada amb el títol: "De la protesta a la proposta: reptes i expectatives de la cançó d'autor del segle XXI" a càrrec de Pau Alabajos i Cesk Freixas que tot seguit farien els seus respectius concert.

Després d'unes hores en la sala del teatre de L'Espiga, marxo amb les piles carregades i amb la sorpresa d'haver descobert nous autor. Tot i que soc conscient que hi ha molta gent treballant, sentir com hi ha gent amb molta force i energia que prenen les seves millors armes (la guitara, la veu, el violi,..) i és comprometen a estar en la primera linear del combat diari contra el capitalisme, la injustícia, fugint de l'ordre establert i revindicant amb la paraula que un altre mon és possible, omple el diposit per seguir lluitant. Lletres, musica que lluny de la proposta estèril i pamfletària tenen un discurs compromeses, coherent i contundent i que prenen el relleu d'aquells que varen ser el fil musical dels nostres pares i tot això amb un sala plena!!

Tot plegat, ens continua recordant que seguim avançant, amb gent jove com la de l'Ataneu Popular de les corts, en Pau Alabajos, en Cesk Freixas, Feliu Ventura, etc... i un molt de gent anònima que dia a dia, carrer a carrer, barri a barri lluita des de tots els fronts per fer possible la utopia arreu dels Països Catalans, ningú ens farà callar. Poder com sempre manca deixar enrere divisions eternes dins del independentisme, que parteixen més dels personalismes i monopolis de sigles que d'un veritable projecte unitari pel moviment d'alliberament nacional, però això ho deixarem per un altre post...

No estem tant lluny d'arribar a Ítaca, i en la vigila de la diada nacional de Catalunya, cal seguir el combat, cal reafirmar el nostre compromís per avançar amb pas ferm. Cal seguir teixint un xarxa prou forte on tots i totes els que somiem amb la llibertat i el socialisme pugem aguantar-la per tots els seus extrem, perquè ens cal unitat per aguantar-la prou forta per que sigui resistent i poder seguir somiant i fer realitat la llibertat i la justícia social!
i tot això a les portes d' un diumenge que crec que serà un punt d'inflació, perquè ni les seves lleis, ni el seu poder, ni els feixistes, ni els reformistes, regionalistes, autonomistes, faran callar un poble sencer!!

Visca la terra i som un poble en moviment!

Pau i Cesk en un moment de la Xerrada


Cesk Freixas

Pau Alabajos

Cesk Freixas i Pau Alabajos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada