dijous, de juliol 26, 2012

Vignemale (fins el plató superior 3065m) -Pirineus'12 (II)-

Ens aixequem al Càmping prop de Gavarnier. La intenció és pujar al Vignemale des de l’aparcament Oulettes d’Ossoue. Arribem a l’aparcament, ens canviem i sortim cap dalt resseguint primer la vall plana fins al fons de la cascada per després pujar sense treva.
El camí puja resseguint el riu i travessant les últimes plaques de neu que queden. El segon dia d’activitat i el desnivell es nota i el nostre ritme no és tant viu. Arribem a les coves xxx, que també és el desviament del refugi, quan el sol escalfa i ja ens trobem les primeres persones que baixen del refugi. Pugem pel costat del torrent que ve de la glacera i cap amunt fins a la primera llengua de neu. La neu ja està força transformada per la calor.
Ens posem els Grampons i seguim pujant fins arribar al plató superior on la glacera és plana i només queden uns 200m de desnivell. En aquest punt decidim tornar, jo no em trobo del tot bé, és un pel tard i el sol “apreta” fort. Com avui no tinc el dia convenço a la Marta per fer mitja volta i tornar cap a l’aparcament. Això si, des d’on som veiem l’últim tram que ens queda fins al cim. Està clar que en el proper viatge no s’escaparà el cim del Vignemale.








Mont Perdut














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada