dimarts, de juliol 10, 2012

Som la cançó que mai s'acaba


Diumenge a les 11:30n aproximadament preparàvem la pinya de l'intent de 4d7 dels castellers de Castelldefels. Divendres havíem fet un bon assaig, descarregàvem el 4d6net però teníem dubtes. Molts canvis respecte dels intents desmuntats de la festa major d'hivern. Tanquem pinya i pugem els segons, ens col·loquem i les mides són prou bones. La pinya es tanca amb l'ajuda de les colles convidades a la plaça: Santa Coloma, Rubí, Cerdanyola i Les Roquetes. Terços amunt i sonen les gralles, quarts, dosos i l'aixecadora, l'enxaneta s'espera sobre la pinya mentre observa com es va enfilant el tronc darrere la meva rengla, i de sobte comença a pujar sense pensar-s'ho. Des de segons el castell no pateix gaire, només escolto a la meva germana, l'Eli, que està de baix que em demana que canvii el pes de cama, intento recol·locar-me i en aquell moment escolto com les gralles toquen l'aleta i el castell es torna una festa, tot i que encara no hem acabat, la gent celebra la carregada, jo pateixo que no acabin caient pels nervis i les felicitacions però seguim lluitant entre crits i el descarreguem! Increïble! Abraçades amb tothom, amb tots els companys i companyes, comprovo que no he matxacat gaire a la meva germana i a seguir celebrant el castell amb la resta de la colla, la mare, la Marta....
Quin moment! i al Whatsapp les primeres felicitacions i el tuiter bull. Avui hem marcar un dia al calendari amb vermell, des del 1997 que no descarregàvem cap 4d7 i des del 1998 que no fèiem cap castell de set.
Seguim i en segona ronda fem 2d6, que ja n'hem fet 4 aquesta temporada, i un dels millors de tota la temporada! Al final, en 3a ronda, descarreguem el 4d6a que no havíem encara portat a la plaça aquesta temporada. Acabant amb 3 pilars simultanis un per cada 10 anys de la colla pels 30 anys. Aixi tancàvem la diada d'aniversari dels 30 anys amb la millor actuació des del 1998.

Tancàvem una gran actuació que ara obre una gran porta, però està clar que hem tancat un cicle que es va iniciar ara farà uns quants anys, pels volts de finals de 2007 i principis del 2008 on vàrem tornar a l'activitat castellera (Setembre 2008 tornavem a fer castells de sis). Ha passat molt de temps des d'aquells primers assajos on apreníem a fer castells, on apreníem a fer anar una colla i lluitàvem per anar endavant.
N'hem passat de tots els colors fins arribar fins aquí: divendres després d'assajos o diumenges després de actuacions on no teníem canalla o on no sortia res i feia pensar en tirar la tovallola, dies de saturació, de males cares, de mil històries... un llarg camí que massa cops a fet pujada. Però està clar que em quedo amb que ahir vam demostrar, que amb la lluita de totes i tots els qui quan el camí ha fet pujada hem empès amunt i, sobretot, hem seguit creient i lluitant dimarts a dimarts, divendres a divendres ahir eren a plaça disposats a seguir treballant per tirar amunt i a fer qualsevol cosa per fer-ho possible.
Vam confiar amb la canalla, amb la gent compromesa, amb la gent de pinya... amb tothom! hem canviat dinàmiques, hem fet un gran relleu de cap de colla amb noves mans del David i les seves noves maneres que ha reorganitzat la colla i ens ha ajudat a fer un salt qualitatiu fins arribar a recollir el fruit del 4d7 descarregat d’ahir a plaça, que no és cap punt d'arribada, tot el contrari, és el punt de partida!
I em quedo amb els somriures, amb les abraçades, amb les complicitats de tots i totes que esborren qualsevol mal moment, que donen sentit a totes les hores dedicades als castells i que ens fan somiar que nomes depèn de nosaltres, del nostre esforç, del nostre compromís, de les nostres ganes de lluitar i de creure en nosaltres mateixos per seguir anant amunt, més amunt!


Gràcies colla per fer-me sentir tant feliç i tant orgullós de seguir portant la camisa groga!

Resum diada 30e Aniversari Castellers de Castelldefels 8/07/2012


4d7 Castellers de Castelldefels 8/07/2012 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada