divendres, de juliol 27, 2012

Brecha de Roland, Taillon 3144m -Pirineus'12 (III)-

No teníem previst quedar-nos un dia més a la Vall de Gavarnier i a més a més era el nostre dia de descans, però com es veu que d'això no en sabem i com que la carretera per baixar estava tancada pel pas del Tour de França decidim pujar a la Brecha de Roland i fer Taillon.
Així que sense canviar l’hora del despertador, ens aixequem i anem cap el Col de Tentes, la part francesa del Coll de Bujaruelo. Sortim gairebé des de 2100m i pugem per l’antiga carretera que ens porta fins el coll. Des d'aquí ja surt un camí que voreja tota la paret nord del Taillon fins trobar el torrent que baixa de la petita glacera sota el dit del Taillon. Torrent que cal passar amb l’ajuda de les cadenes fins arribar dalt del Refugi de la Brecha de Roland. Aquí fem una petita parada i pugem per les últimes pales dretes fins a la brecha, on la neu és poc present i podem pujar sense fer servir grampons. Fem algunes fotos a la Brecha, mengem alguna cosa i cap al Taillon.
Resseguim la muralla de roca fins arribar a la falsa Brecha i el dit del Taillon. Des d'aquí l’última pujada sense treva fins el cim. Aquí fem una llarga parada, fotos, mengem, gaudim del paisatge i de sobte ens sorprèn una “marmota alpinística “ que arriba fins el mateix cim... Realment tota una sorpresa descobrir-la dalt de tot. Despistada? Aventurera? curiosa? fem algunes fotos i cap a baix pel mateix camí de pujada fins a l’aparcament. 
Arribem al càmping i decidim fer nit i demà amb més tranquil·litat anar cap a Pirineu d'Osca.









Camí de la Brecha
Dins de la Brecha


Falsa Brecha
Dit
Cim del Taillon 3144m
Marmota dalt del Cim

Gralla








Cel d'estrelles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada