dissabte, de juliol 07, 2012

30 Anys 30 Pilars

A finals de l'any passat quan pensava amb les activitats per proposar per la celebració dels 30 anys de l'ACPC vaig pensar que un dia podríem fer 30 pilars pels diversos indrets de la ciutat en un mateix dia. La proposta va tirar endavant i des d'aquell dia vàrem treballar per fer-ho possible. Així que el dia 1 de juliol, els castellers de Castelldefels, a les vuit del matí iniciàvem el nostre petit tour per les places de Castelldefels per alçar els 30 pilars, un per cada any de la nostre vida!
 Amb moltes camises grogues i amb moltes ganes de fer els pilars iniciem el primer pilar a les portes del local d’ACPC. D'aquí a la muntanyeta, Can roca, la porta del castell, l’av. de Can vinader i d'aquí anem al carrer Cervantes a la porta de la casa del Paco López, un dels principals fundadors de l’ACPC. D'aquí cap a baix, davant del bar Boqueron on pels volts del 90 iniciàvem els cercaviles de festa major, plaça de la democràcia que éren els antics caps de Can Vinader on actuàvem per les festes de Vista Alegre i cap a la plaça Joan XXIII, parc dels Xiprers i l’entrada del poble de la plaça Colon. D'aquí cap a la plaça Esperanto i la plaça Major de la ciutat per seguir fins la casa de la cultura i fer un pilar en el lloc de la desapareguda sala Margarida Xirgu, lloc on havíem assajat durant molt i molts anys. Des d'aquí cap a la plaça Catalunya i fem la primera parada després de prop de 3 hores i d'haver fet 15 pilars. Parem i juguem una estoneta i cap al trenet per anar primer fins la plaça Pau Casals i després cap a la platja per seguir el nostre particular tour. Arribem a Can Bou i fem ja el 17è i seguim cap a la plaça de les palmeres, aquí la pluja fa acte de presència i sota les palmeres fem el 18è i decidim tornar al local per refugiar-nos de la pluja. Consultem el temps, mirem els que ens queden per fer, i decidim seguir tot i variar alguns pilars de lloc, ja que la pluja fa difícil la pujada amb el tren a la part alta de la ciutat. Tornem a posar-nos en marxa i cap a la platja, Av. Pineda, carrer 4 i av dels banys, la rotonda de l'àncora i a l’abaixador. Acabem la part de la platja a la plaça de l'Església de Bellamar. Tornem cap el poble per fer els últims 5 pilars. Plaça de l’estació, davant del Vives i plaça de la caputxeta, per entrar ja a la plaça de l'Església i fer l'últim pilar i la foto de família a la plaça onze de setembre, vora el monument de l'11 de setembre, data on sempre hem aixecat un pilar durant aquests 30 anys, aquí i sant boi. 11 de setembre, data també en la qual vam tornar a descarregar un castell el 2008 després d’un parell d’anys sense fer castells.
 La diada del 30 aniversari no només va servir per fer els 30 pilars, per mi va significar la representació de les ganes que tenim de seguir endavant tots i totes, de ser una colla petita però amb ganes de fer-nos grans. De les ganes de lluitar i treballar per superar-nos, de compartir moments i fer l’aleta cada cop més alta! de buscar les maneres de fer-nos més grans i de sumar moltes més camises. Una diada que em va portar molts records i encara més molt bons moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada