dissabte, de febrer 01, 2014

30a Marxa del Sant Pau, Sant Pol de Mar (26/01/2014)


L'any passat la Marta ja va fer aquesta marxa i jo tenia ganes de fer-la. Així que sense pensar gaire diumenge arribava a la plaça Anselm Clave de Sant Pol i pagava allà mateix els 7€ de la marxa. Em trobava amb alguns membres dels castellers de l'Alt Maresme i em posava en posició per sortir quan sones el petard.

Puntualment a les 8h sona el petard i carrer amunt. Molta gent participa a la marxa uns 1900, i per la meva sorpresa molta que la feia corrent tot i que la gran majoria son caminadors. Surto ràpid amunt i en els primers carrers de Sant Pol fem un grup de corredors que anem tirant, tot i que anem avançant gent que ha sortit abans d'hora.

Sortim de Sant pol per la zona de la urbanització de las rajoleria i pel costat de "el Morer" per anar a buscar el pont de sota de l'autopista, des d'aquí veig com el grup capdavanter de 4 corredors marxen i em costa seguir-los. Després del pont, seguim pujant per una pista que poc a poc es fa corriol per anar a buscar la pista del camí Fondo de Calella. Quan el camí és fa més petit es fa difícil avançar els caminadors que en sortit abans de l'hora. Un cop a la pista seguim per la serra de les Guilles fins a sota del turo de les Guilles o Golinons. Aquí trobem primer avituallament i seguim per un corriol que fa una mica de baixada i va trobar una pista que porta fins el turó de l'home mort, des d'aquí una nova baixada fins el fondo de la vall de Golinons on trobem una pista que baixa fins a Can Soler on tornem a pujar per una de les pujades mes dretes del recorregut fins al segon avituallament. Arribo dalt prou be per decidir intentar anar més ràpid tot i que he perdut de vista els 6 corredors que duc davant.

Des d'aquí una llarga baixada amb trams de pista i corriols ens porta fins un petit tram d'asfalt de la pista que porta fins a sant Cebrià de Vallalta i que després es converteix en pista de sorra quan girem direcció el Càmping i el golf. Aquest tram és un tram força pla on cal anar ràpid. Intento augmentar el meu ritma per no perdre corda amb els corredors de davant. Arribem prop de la rotonda de la sortida de sant pol de l'autopista i girem per una pista que fa l'ultima pujada, faig una mira enrere en un revolt que es contempla un llarg part el camí i veig que darrera venen un bon grup de corredors, en aquesta pujada no deixo de córrer i i fins i tot incremento el ritma i gas a fons pels últims quilometres. Arribo dalt de tot al tercer avituallament i em llenço avall i ràpidament entrem a Sant Pol per la urbanització els Garrofers i el Cementiri.

Passat el pont de la nacional escolto com un corredors arriba a la meva alçada ràpidament i entrem els carrers de Sant Pol junts i iniciem el tram de centre del poble a molt bon ritma. Poc abans de la pujada a Sant Pau em trobo a la Marta que esta esperant que acabi i que havia anat a fer un volt per la platja. Veig que el noi que m'ha atrapat li costa un pel la pujada, així que decideixo incrementar el ritma ja que conec el recorregut i ser el que queda. Ser que no es cap cursa, tot i així sempre surt l'esperit més competitiu... Li trec una distancia comada per arribar a a la plaça de sortida amb prou bon temps i ritma i sense cap molèstia important en aquesta primera “marxa” de l'any. Arribo el setè dels prop de 1900 participants tot i que la majoria son caminadors, és una marxa popular. Un recorregut maco, tot i que molt i molt ràpid per mi 14,5km amb poc de 450m de desnivell positiu, al final 1:13h minuts. Content i amb ganes de trial de Rocacorba diumenge 2 de Febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada