dimecres, de setembre 26, 2012

#25N i l'esquerra poruga!

Per tots els fronts, som en un moment important, en un moment en que la política tornar els carrers, els bars, a la feina. Però davant d'aquest fet, ens trobem els discursos i les estratègies de certa part de l'esquerra català i espanyola que realment en decep un altre cop. Ja no només escoltem els atacs de la dreta i de la caverna mediatica espanyola, la maquinaria de l'esquerra espanyola comença el seu cant de sirenes de voler menystenir la voluntat de bona part del poble. Excuses que amaguen incapacitats de l'esquerra espanyola i presumptament federalista que intenten desviar i menytenir la independència, atribuint ara la independència a la dreta Catalana per la manca de discurs propi.
Obliden o volen oblidar, suposo que per estratègia política i partidista, que hi ha molta gent, molts sectors, que fa molts anys que treballem per construir una nació lliure i ciutadans lliures, que treballem des de tots els fronts, partits polítics, municipalisme, associacions. Des dels valors del republicanisme, des de l'independentisme combatiu, des de tots els punts de vista de l'esquerra.

Per mi intentar desviar el punt d'atenció només remarca grans febleses dels discursos de aquesta presumpta esquerra:

- La incapacitat de l'esquerra de construir un contrapoder els poders polítics actuals, de construir una majoria unitària per avançar en la construcció nacional i social amb el mateix pas. Fins i tot la incapacitat i el punt mort del procés de construir, a nivell d'això que anomena espanya, un model d'estat federal. Demostrant les seves pròpies incapacitats de construir majories socials i polítiques.

- La incapacitat d'assumir el dret d'autodeterminació, buscant excuses per no afrontar el debat i la por d'afrontar un debat seriós sobre el dret d'autodeterminació i l'independentisme dins de les mateixes organitzacions polítiques, la poca maduresa d'un discurs de radicalment democràtic, es donar la perplexitat que aquest sectors de l'esquerra son els primers en assumir els drets d'autodeterminació de pobles llunyans i incapaços de fer-ho aquí i dir allò: "aqui cap totohm:Federalsites, independentistes, autonomistes..."

Companys i companyes, no és això, no és això...

i així doncs, cal avançar per una esquerra independentista forta i amb voluntat de ser majoritària pel proper #25N

Companys i companyes, tenim l'oportunitat de canviar el rumb de la historia i de fer-ho girant cap l'esquerra, només hauríem de ser capaços de sumar esforços per construir una majoria social i polítiques que pogués portar el rumb del canvi democràtic. No vulguem amagar les nostres fableses i afrontem el moment en que podem trencar la baralla i construir un model social i polític més lliure i just, solidari amb la resta dels pobles de mon. Que parli el poble i si el poble vol un veritable canvi social i polític tindré opcions polítiques per fer-ho, com sempre ha tingut. Així que si realment creiem amb les persones, en el benestar de la societat i la defensar dels drets poder caldria reflexionar tots i totes i fer un pas endavant de les sigles i caminar cap a l'unitat en una candidatura prou amplia de l'esquerra independentista d'aquest país!

Molta feina a fer, molta lluites per guanyar si les fem plegats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada