dimarts, de desembre 20, 2005

Revolta global (III) "I si algun dia tot canvia?"

Ahir ens despertem amb la noticia, per alguns com jo, agradable, que a Bolívia s’està produint un canvi. l’indígena Evo Morales ha guanyat les eleccions. El primer indígena que serà president de Bolívia. Les llum vermella del capitalisme és torna a encendre. El proper president Bolívia vol tira endavant la nacionalització de la producció de gas i el petroli. Aquest fet fins i tot afectaria a empreses de capital espanyol com Repsol, una de les grans empreses allà establertes (la seva política de explotació i destrucció del poble indígena Bolívia ha estat molts cops denunciada) Així el capitalisme tornar a tenir un problema més. L’eix Brasil, Cuba, Veneçuela reben un aliat en la construcció d’aquesta Amèrica llatina-central que reneix de l’ofec al qual estava sotmesa per el capitalisme i la guerra, pels Estats units d’Amèrica.
Quan trigaran a intentar un cop d’estat?? Quan començaran a manipular la premsa, l’opinió internacional? A arma dins del país un oposició per fer fora els que democràticament han arribat el govern?
Amèrica llatina sembla tornar a despertar i a plantar cara els estats units. Començar a alliberar-se del imperialisme i intentant construir un alternativa enfront del model que els Estats Units sempre ha volgut impulsar a la zona, s’allibera dels interessos econòmics estrangers que han escanyat a la població i han espoliat els recursos naturals de la zona, empobrint el països.
Amb el batec de nou, del pobles, s’obre l’esperança que s’alliberin i avançin. Amb la unitat dels pobles vers l’enemic comú, poder algun dia serra derrotat!

Endavant aquesta Amèrica llatina i central! Contra l’imperialisme, espoli i la guerra!

1 comentari:

  1. endavant els pobles indígenes de l'Amèrica Llatina!!

    Avui Repsol ha proclamat la por que té davant la confirmació de la majoria absoluta d'aquest paio...gran notícia!! A la merda les multinacionals imperialistes!

    ResponElimina