dimarts, de desembre 20, 2005

Notícies que no entenc

Hi ha coses que no entenc. Fa un parell de dies surt als diaris que la Casa Blanca havia autoritzat espiar i escoltar converses telefòniques sense ordre judicial, evidentment per seguretat.
Ja d'entrada, no deixa de fer una certa angúnia la tranquil·litat amb que es dóna i s'encaixa la notícia, com dient, "Bueno, no n'hi ha per tant", o pitjor, "És evident que es fa això, i no ens hauria d'importar si no tens res a amagar".
Però el que ja em deixa completament estupefatcta és el comunicat de Bush ahir (vespre, o tarda, amb el desfassament horari em faig un lio). Indignat (lògicament). Però no pel fet que el seu govern practiqui mètodes de control antidemocràtics i il·legals. No, no. Indignat perquè algú del seu govern havia filtrat aquesta informació i ara no ho podrien seguir fent! Encara el coi de congrés aquest dels nassos ens vetarà els mètodes antidemocràtics, ens obligarà a complir les lleis i a respectar els ciutadans... Habrase visto!
En fi, respecte a les notícies que no entenc podria escriure moltíssim, avui només notar que als diaris la notícia no és que Evo Morales ha guanyat les eleccions bolivianes sinó que les accions de Repsol han baixat un 2%. Ho sento per a tots els que en teníeu, però m'alegro per les poblacions indígenes de Bolívia. Ara falta esperar què passa i com se'n surt aquest camperol que s'ha fet famós al capdavant de la lluita en defensa dels cultius de coca (que dius, algú entén alguna cosa?).
Per cert, els companys que estan a l'altra banda del charcu, teniu algun comentari aclaridor sobre totes aquestes circumstàncies que em puguin treure de l'estat de dubte en el que em trobo?

2 comentaris:

  1. Aquest mati he llegit al diari els punyeterus comentaris aquests del senyor bush... demanant amb tot el respecte fins i tot als que no estan d'acord amb ell que li facin confianc,a i el deixin seguir espiant impunement, i que el deixin seguir amb les guerres que te comenc,ades... i tal i qual...

    jo tampoc entenc res... algun sabi a la sala?

    ResponElimina
  2. Viam, opinio des de l'altra banda del xarcu.

    Tots els iankis (blancs, negres, rics i pobres) estan convencuts que la seva ideologia es l'encertada. Els Estats Units son la terra on tots els somnis son possibles, la terra on llibertat, democracia i justicia s'expressen al seu maxim nivell de dignitat. Aixo te dues consequencies:

    1) Cal protegir America costi el que costi.

    2) Exportar el model america a altres paisos es un favor que el mon hauria d'agrair.

    L'altra part interessant es que en aquest pais el teu exit (en el camp que sigui) depen nomes de tu. L'Estat no pinta gairebe res en la vida de les persones. Penseu que no hi ha seguretat social, ni atur! Aixi, la gent no te la sensacio que les decisions del govern l'afectin en la seva vida diaria.

    Si us ho mireu aixi esta xupat entendre qualsevol declaracio del Bush i les consequencies que te en el seu index de acceptacio.

    ResponElimina