dijous, de gener 19, 2006

Recuperem la memòria historia.

Avui ha començat el procés de recuperació de la memòria dels vençuts de la guerra civil a Catalunya. Avui recuperem part del passat que per les armes ens van expoliar. Avui ha tremolat la espanya unida i molts dels poder fàctics s’ha posat molt nerviosos per un fet que en qualsevol democràcia seria de plena normalitat i que no s’hauria d’haver esperat 23 anys de la mort del dictador.
Però avui es un dia important, per la recuperació de part de la memòria de molta gent que va lluitar contra el feixisme, per recupera la memòria d’aquells que va deixar al vida defensat la llibertat i la justícia.
Esta clar que encara queden molts papers a Salamanca que encara han de retornar els seus legítims amos, però avui s’ha començat a veurà la llum a un procés que ha durat massa i que no es pot entendre com s’ha arribat fins el dia d’avui.
Tot això succeeix amb el clima actual de confrontació el quan els poder fàctics volen dur la negociació del estatut, i en certa manera estan aconseguint. Ahir tornava a ser noticia que un altre militar alçava la veu contra l’estatut i clamava per la unitat d’espanya i pel paper que hauria de jugar l’exercit en cas d’aventures. Han començat a fer soroll amb les armes per intimidar a la població, a la societat civil, volen crear terror i això s’han diu terrorisme. Si!, terrorisme d’estat ja que des de la mateixes eines de l’estat espanyol es vol crear la por. I si ilegalitzem el govern d’espanya per terrorisme??
Però el problema no es només a fora, si no que la classe política catalana també hauria de reflexionar sobre el paper que esta fent amb tot el tema i dic tots i totes: Transformistes, Conformistes, desorientats, empanats...

Aquest dies hi ha molt per escriure!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada