dissabte, de gener 07, 2006

Però que diuen aquest Romans???


Impressionants les declaracions del membre d’exèrcit que ahir va dir que si l’estatut s’aprovava com havia sortit del parlament hauríem de recórrer el article 8 de la constitució on diu que l’exèrcit garantirà la unitat d’Espanya. Es impressionat que després de tot el que s’ha viscut encara hi hagi fantasmes del passat ocupant càrrecs militars, es impressionant que es torni a fer servir el soroll de fons de les armes per introduir por a la ciutadania. Realment algú es creu que vivim en una democràcia? Realment algú aquestes alçades es pot creure que allò que anomenen transició es va fer be? Realment algú es pot creure que vivim en un estat real? i com ens volen fer entendre que tenim un exèrcit modern, que treballa per la pau, que contribueix a la societat.... i després tenen uns comandaments que semblant haver sortit de la caverna?
La gran sorpresa, el PP es l’únic partit que no ha dit res (fins ara) sobre el tema. Clar que en un situació com l’actual ja es veu de quin peu calcen cada un.
Ara tocar no abaixar el cap i mira més enllà, supera por i que no ens tremolin les cames i alcem els puny siguem valents...
Aquest estatut no ens donarà la lluna, esta clar, però poder començar a obrir la porta cap nous horitzons que ens porta aires de llibertat.
El que si esta clar que esta “locos” aquest romans!

2 comentaris:

  1. Hola Esteve,

    Espero que l’alta t’arribi efectivament el dia 10!!!

    Avui gairebé estic d’acord amb tu. Tan sols hi ha una qüestió de nomenclatura que no comparteixo:

    Exèrcit modern no és sinònim de treballar per la Pau i la societat. L’exèrcit més modern de tots seria aquell que anés treballant progressivament per disminuir el seu pressupost, el seu personal, la seva capacitat de destrucció,... i finalment el més modern dels exèrcits ha de ser aquell que no disposi d’armes, sinó de paraules!

    I no són tòpics.


    Daniel

    ResponElimina
  2. Dani, aquest cop no hi ha discusió possible. el 100% de la rao. Esta clar que sense exercit tot seria molt i molt més facil al món.

    ResponElimina